De jonkies: Kimo van Bergen - SC 't Gooi

De jonkies: Kimo van Bergen

De jonkies: Kimo van Bergen

1 april 2017 21:30


Geweldig om te zien, hoeveel talentvolle jonge trainers hebben, die zelf ook al vele jaren een balletje trappen bij 't Gooi. Hoe leuk is dat om te gaan kijken hoe je eigen trainer voetbalt?! We stellen graag voor: de 16-jarige Kimo van Bergen. Hij speelt in de JO17-1 en is trainer van de JO13-1 en JO13-3 olv Edwin Kettenburg.

Hoi! Mijn naam is Kimo van Bergen en ik ben 16 jaar (over een week 17 trouwens). Ik heb een jonger zusje van 14 jaar, die inmiddels al langer is dan ik dat ben. Ik speel momenteel in de JO17-1 voor het 3 e jaar alweer, daar kom ik later dit verhaaltje nog even op terug.

Eigenlijk zou ik dit seizoen als mid-mid uitkomen, maar omdat helaas onze laatste man geblesseerd is geraakt moet ik die plek voorlopig overnemen! Ik ben als 5 of 6 jarig jongetje bij SC ’t Gooi gekomen. Via een oud klasgenoot kwam ik hier terecht, hij is inmiddels geen voetballer maar een rugby-er. Ik ben begonnen in de F6 en heb daar een jaartje gevoetbald, in hetzelfde jaar ben ik doorgeschoven naar de F1. Dat was echt een ontzettend leuk team. Daarna heb ik natuurlijk gewoon twee jaar in de E en de D gespeeld. Daarna ben ik van de D1 naar de C1 gegaan, wat echt een talentvol team was met veel 2 de jaars, helaas. Aan het eind van het seizoen hadden we ook een groot resultaat, 2x kampioen geworden! Dus toen was de vraag: Blijf ik in de C1 of ga ik mee met alle 2 e jaars naar de B1. De trainer had namelijk gevraagd of ik een jaartje eerder door wilde schuiven naar de B1, daar heb ik natuurlijk volmondig ja opgezegd! Momenteel zit ik dus nog steeds in de JO17-1, omdat er helaas geen JO19-1 is dit jaar. Ik voetbal nu ruim 11 jaar alweer op ‘t Gooi!

Ik train samen met Edwin Kettenburg de JO13-1 en JO13-3. Ik vind dit erg leuk om te doen, omdat ik altijd goeie trainers heb gehad en ik nu mijn ervaring kan overbrengen op de jeugd.

Ik leer zelf ook veel van Edwin hoe ik bijvoorbeeld dingen het beste kan vertellen aan de jongens, zodat ze het gelijk goed begrijpen en door kunnen voetballen. Dit jaar ben ik begonnen aan mijn vervolgopleiding Sport en Bewegen in Hilversum. Ik vind het een hele leuke opleiding, alleen merk ik wel aan mezelf dat er erg veel van je gevraagd wordt. Tijdens deze opleiding beoefen je veel soorten sport bijvoorbeeld, hockey, zwemmen, atletiek, volleybal, voetbal, turnen per week besteed ik, buiten ’t Gooi om, ongeveer 15 uur aan sporten. Ook loop ik stage op een basisschool. Dit eist wel zijn tol…op vrijdag ben ik vaak helemaal gesloopt…maar zaterdag ben ik met veel plezier weer op ’t Gooi!

Dank je wel, Kimo! Prachtig om te zien hoe je je ontwikkeld hebt tot een fantastische voetballer en mooi om te zien hoe een jonge talentvolle trainer op staat. Heel veel succes en plezier met je (voetbal)carrière en je opleiding!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!