Sponsors

KNVB start semi-landelijke competitie MO17

29 april 2018 9:15


Komend seizoen biedt de KNVB voor het eerst een semi-landelijke competitie aan voor speelsters onder 17. De nieuwe Divisie MO.17 is een volgende stap in de ontwikkeling van het meidenvoetbal in Nederland en biedt talentvolle en ambitieuze speelsters in deze leeftijdscategorie een plek om zich verder te ontwikkelen, aldus de voetbalbond.

Initiatiefnemer
SC ’t Gooi is mede-Initiatiefnemer van deze landelijke competitie meisjes onder 17 jaar i.s.m. Vesyal Kaya (GSN, Girls Soccer Nederland en verbonden aan ADO Den Haag vrouwen). Het wintertoernooi bijonze club met de beste meisjesteams onder 16 jaar, gehouden afgelopen januari 2018 was een grote stap in de goede richting.

Nadat er signalen werden ontvangen van verenigingen en speelsters dat het huidige aanbod niet voldoende aansluit bij hun wensen is het initiatief voor de competitie ontstaan. Op basis van een enquête onder potentieel deelnemende verenigingen is de KNVB tot een voorlopige opzet van de competitie gekomen.

Deelname SC 't Gooi
Daarin zijn er twee poules: Divisie MO.17 West en Divisie MO.17 Oost. Deze competitie-indeling geldt voor de najaarscompetitie voor het seizoen 2018/19. Na afloop wordt deze opzet in samenspraak met de deelnemende verenigingen geëvalueerd. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoe de voorjaarscompetitie eruit gaat zien. SC 't Gooi gaat deelnemen aan deze divisie. Andere clubs zijn oa Feyenoord en Excelsior.

Weerstand
De verenigingen die zijn benaderd voor de nieuwe competitie hebben in het huidige seizoen een O.15-team spelen in een gemengde (Jeugd Onder) competitie of ondervinden in de top van de meiden-hoofdklassecompetitie te weinig weerstand. Met de ontwikkeling van de Divisie MO.17 wordt verwacht dat meiden in deze leeftijdscategorie wedstrijden krijgen die beter aansluiten bij hun niveau en ambitie.

Uiteindelijk is de verwachting dat de komst van deze competitie gaat bijdragen aan sterkere meidencompetities op verschillende niveaus.

Open trainingen voor meiden met ambitie
Heb je de ambitie om in deze divisie (geboortejaar 2002 en 2003) uitkomen en te voetballen op een hoger niveau? Ook jongeren en oudere talenten zijn van harte welkom om mee te doen met een van de andere teams uitkomen op landelijk nivo, hoofdklasse of in een jongenscompetitie. Meld je aan voor de open trainingen op dinsdag 1, 8 en 15 mei 2018. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen naar voetballen@sc-tgooi.nl. Voor meer informatie kun je hier ook terecht.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!