Sponsors

Ontwikkelingen eerste seizoenshelft 2018/2019

19 december 2018 0:15

Patrick Dik

Beste leden,

Graag probeer ik aan jullie een beeld te schetsen van de ontwikkelingen van de eerste seizoenshelft. Een terugblik van de afgelopen maanden en ook kijken we alvast vooruit naar de komende maanden; Na mijn aanstelling als Hoofd Jeugdopleiding kreeg ik te maken met verschillende aandachtspunten en uitdagingen, een klein resumé;

Geen jeugdtrainers op veel teams, hierdoor was er voor spelers/speelsters geen duidelijk in welk team men terecht zou komen en of er überhaupt wel een team was. Men zegde op aan het einde van het seizoen en gaf aan “we zien wel in september bij de eerste training”. Hierdoor was het maken van teamsamenstellingen veel meerdere teams niet mogelijk. Ook zijn er de afgelopen jaren teamindelingen gemaakt met te grote leeftijdsverschillen.

Na verschillende gesprekken werd mij ook duidelijk dat er geen duidelijke communicatie was, weinig beleid op voetbalgebied waardoor er “eilandjes” ontstonden. Kortom, een hele mooie uitdaging voor mij om de club met zo`n grote historie te helpen.  

Met een mooi team van mensen hebben we bovengenoemde punten geanalyseerd en per punt aangepakt en verbeteringen toegepast. Met gepaste trots durf ik te zeggen dat we met z`n allen op de goede weg zijn. Uiteraard zijn er nog genoeg zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Hier zullen we de komende tijd aan werken.  Vanwege bovengenoemde herstructurering heb ik onvoldoende tijd kunnen spenderen aan het helpen van de trainers op de velden. Vanaf Januari 2019 zal ik meer op de velden zijn om de trainers te begeleiden.

Goed nieuws aangezien er ook al successen geboekt zijn;

Onderbouw;
Bij de kabouters stromen er steeds meer nieuwe leden binnen. Een geweldige inzet van mensen zonder ook maar iemand tekort te doen. Dit betekent dat we vanaf de kabouters verder kunnen bouwen, tenslotte; de jeugd heeft de toekomst.

Vanaf januari zal er dan ook in de onderbouw een nieuw team naar O8 instromen, te weten JO8-2.
De spelers zijn bij de kabouters klaargestoomd door Leo IJsseldijk en Nico van de Meent.

Middenbouw;
De JO13-1M zijn kampioen geworden in de 4e klasse, een mooi resultaat van de trainers Chanice van der Schinkel, Omar Bounegab en leidster Jolanda Osendarp.

Bovenbouw;
De MO17-1 onder leiding van Stephan van Buuren onder KNVB project van Dirk Veldhuizen speelt het team in een nieuwe opzet in de 4e divisie en zijn op de 4e plaats geëindigd en gaan in januari tegen de beste teams spelen in de andere 4e divisie.   

Train de trainer;
De start is gemaakt met 'Train de trainer'. De 1e sessie was op maandag 12 november jl. en stond in het teken staan van blessurepreventie. Yolande Valkenhoff van Fysio Holland STTC Hilversum heeft een presentatie gegeven over “Waarom, hoe en wanneer een Warming-up” en ondergetekende heeft een uitleg/toelichting gegeven over loop/coördinatie en het gebruik maken van de loopladder.
De komende maanden zullen we invulling geven op de 4 resterende 'Train de trainer' avonden.
Houdt het clubnieuws in de gaten.

Ajax;
Het samenwerkingsverband met Ajax zullen we binnenkort met elkaar optimaliseren en “finetunen”.

Interne scouting;
De komende periode willen wij met een aantal personen interne scouting opzetten.

Beoordelingsformulieren;
De beoordelingsformulieren zijn reeds naar de trainers/leiders gestuurd.
Via de beoordelingen van de trainer/trainster brengen we de ontwikkelingen van de spelers/speelsters in kaart, aangevuld met eventuele opmerkingen. Aan de hand van de opmerkingen kunnen we inventariseren of er spelers/speelsters dusdanig aan de onderkant of bovenkant van het team zitten dat een wisseling naar een ander team bespreekbaar gemaakt zou kunnen worden. Dit geldt alleen bij uitzonderlijke situatie, het is niet de bedoeling dat we gaan wisselen om het wisselen.

Aankomende periode zullen we een meetrainschema maken. In goed overleg de trainers mogen de best beoordeelde spelers een aantal keren meetrainen met een hoger team zodat ook andere trainers een goed beeld krijgen van deze spelers voor volgend seizoen en kunnen de spelers alvast wennen aan het hogere niveau.

Ook kijken we alvast vooruit qua invulling van de trainers voor volgend seizoen.
Indien nodig zullen wij eventueel vrijgekomen functies gaan invullen en ook waar nodig met “nieuwe” trainers in gesprek gaan.

Graag wil ik iedereen bedanken voor haar/zijn inzet het afgelopen half jaar rondom SC `t Gooi.
Het geeft mij veel plezier en voldoening als ik zie dat er zoveel positieve mensen zijn die haar/zijn steentje willen bijdragen aan deze mooie historische club.

We gaan er met z`n allen een hele mooie tweede seizoenshelft van maken!

Mocht je nog vragen hebben kan je mij altijd bellen, appen of mailen.

Iedereen hele fijne kerstdagen toegewenst en een gelukkig, gezond en sportief 2019.

Patrick Dik
Hoofd Jeugdopleiding SC `t Gooi
#oneteamonegoal#sctgooi

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!