Facebook Toestaan Niet toestaan

BVV’31 knikkert ’t Gooi 2 uit de beker

24 januari 2019 16:00

Rob Willems

Het bekeravontuur van SC ’t Gooi 2 zit erop. In de eerste wedstrijd van 2019 verloor het team van Umut Kilicarslan van BVV’31: 3-0.
Op het koude kunstgras in Blaricum beschikte ’t Gooi 2 over een fitte selectie, afgezien van een paar spelers met wat kleine oogjes en Aimane Bazzahi, die na zijn nachtelijke escapades niet ongeschonden uit de strijd was gekomen, maar er toch in slaagde om op tijd (bijna dan) aanwezig te zijn. Als beloning was er voor hem een plekje in de basisopstelling ingeruimd, die verder weinig verrassingen kende.

Het was voor ’t Gooi de eerste wedstrijd na de winterstop en dat was te merken. Al na twee minuten lag de bal in het net voor de thuisploeg. Een corner kon door de laagstaande zon niet goed ingeschat worden door keeper Bryan Kluvers en verdween rechtstreeks in de goal: 1-0. Het bleek een wake-up call voor ’t Gooi, dat een aantal goede kansen kreeg op de gelijkmaker. Steeds werd er niet op tijd afgedrukt en op andere momenten stond het vizier niet op scherp. Met name spits Daniel Majoor leek nog wat last te hebben van een onhandige kopbal op de training, gezien zijn schoten die in het vangnet belandden. Achterin had de verdediging van ’t Gooi het lastig met de grote ruimtes die ontstonden, waar de jonge ploeg van BVV een aantal keer gevaarlijk gebruik van maakte. Dat leidde vlak voor rust tot de volgende tegengoal. Op het randje van buitenspel ontsnapte een van de snelle aanvallers, die diagonaal raak schoot: 2-0.

Qua veldspel hield het niet over wat de bezoekers lieten zien, desondanks had de ruime achterstand niet gehoeven, gezien het aantal gecreëerde kansen. De tweede helft was echter niet veel beter. Ook met een aantal invallers werden niet veel uitgespeelde mogelijkheden bij elkaar gevoetbald door ’t Gooi, terwijl BVV’31 naar hartenlust de counter kon zoeken en daar ook meerdere keren gevaarlijk uit werd. Dat leidde een kwartier voor tijd tot de definitieve knock-out voor ‘t Gooi. Een van de wendbare aanvallers trok naar binnen toe en schoot via het been van een verdediger raak: 3-0. Dat de score niet verder opliep was later te danken aan Yeardley Ong Afat, die een bal van de lijn haalde. De wedstrijd leek aan het eind nog te ontsporen, toen een opstootje ontstond na een wat overdreven valpartij van Thomas Kraan, die geraakt was door een tackle. Een einde in stijl voor ’t Gooi, dat een matige wedstrijd op de mat legde en daardoor uit de beker ligt.

Zaterdag is er de kans op revanche voor SC ’t Gooi 2. Dan wacht voor de competitie de derby op bezoek bij stadsgenoot FC Hilversum. Bij winst passeert ’t Gooi FC Hilversum op de ranglijst, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.