Facebook Toestaan Niet toestaan

SC ’t Gooi 3 overtuigend naar eerste zege seizoen

16 april 2019 13:15

Rob Willems

Het is inmiddels april, maar SC ’t Gooi 3 heeft dan eindelijk de eerste zege van het seizoen geboekt. Bij afwezigheid van trainer Umut Kilicarslan stond René Tuinman zaterdag langs de lijn en dat had, toeval of niet, direct resultaat. Ondanks een half uur in ondertal werd Eemdijk met duidelijke cijfers aan de kant gezet: 4-1.

De uitwedstrijd tegen Eemdijk werd eerder dit seizoen nog nipt verloren door ’t Gooi (4-3), maar vergeleken met toen had interim-trainer Tuinman zaterdag de beschikking over een bredere selectie. De spelers bleken bij het horen van het skitripje van Kilicarslan ineens wel erg gemotiveerd en dus zaten er liefst vijf spelers (waarvan er één de vlag hanteerde) op de bank. In de basis was voor het eerst na maanden blessureleed weer eens plek voor Nick Tukker, die dat niet onopgemerkt voorbij liet gaan.

’t Gooi begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde na een kwartier al in de eerste goal. Een aanval over een aantal schijven belandde aan de buitenkant bij Bas Knopperts, die de bal bij de eerste paal op het hoofd van Sedley Karel legde: 1-0. Afstandsschoten van Arjan Roozeboom en Vano Giorgadze waren hierna een prooi voor de keeper. Niet veel later deed Eemdijk wat terug. Twee maal waren de bezoekers dichtbij de gelijkmaker, maar twee keer bracht de lat redding voor SC ’t Gooi. Smetje op een verder goede eerste helft was het uitvallen van debutant Brahim met een hamstringblessure.

’t Gooi kwam goed uit de kleedkamers. Al na twee minuten in de tweede helft kwam invaller Jordi Vonk, in tegenstelling tot voor de wedstrijd, nu wél op tijd, waardoor hij bij de tweede paal een voorzet van Nick Tukker kon inkoppen: 2-0. Die laatste was niet veel later nogmaals de aangever, dit keer op Soufiane Benhammou, die de bal beheerst langs de keeper tikte: 3-0. De wedstrijd leek daarmee al snel in de tweede helft in het slot te zitten, maar toen moest de wekelijkse rode praatkaart nog komen voor SC ’t Gooi. Dit keer was het de eer aan Walid Tahery, die koud in het veld al na een kwartier weer kon gaan douchen. Even leek de thuisploeg nog in de problemen te komen toen Eemdijk twintig minuten voor tijd op 3-1 wist te komen en toen niet veel later de bal weer in het net achter Samir Bazzahi lag, leek ’t Gooi een heet laatste kwartier tegemoet te gaan. Echter, vakkundig vlagwerk van Bas Knopperts, die de scheidsrechter wees op een eerdere overtreding van Eemdijk, voorkwam een tweede goal van de bezoekers. Toen Nick Tukker even later een goede wedstrijd bekroonde met een goal was de eerste zege van het seizoen een feit voor ’t Gooi 3.

SC ’t Gooi hervat tijdens deze ‘Europese’ weken woensdag alweer de competitie, op bezoek bij SO Soest. Bij winst komt het in elk geval in punten gelijk met de nummer één-na-laatst SEC, al heeft die ploeg nog wel een beter doelsaldo.