Facebook Toestaan Niet toestaan

’t Gooi 3 geeft zeker lijkende zege toch nog uit handen

16 mei 2019 23:30

Rob Willems

Ondanks een uitstekende eerste helft heeft SC ’t Gooi 3 niet de tweede zege van het seizoen weten te boeken. Thuis tegen Focus ’07 viel de score bij de rust nog laag uit met 2-0, maar in de tweede helft toonden de bezoekers zich uiterst effectief: 2-2.
In een poging de laatste plaats na een heel seizoen te verlaten moest er dinsdagavond gewonnen worden door ’t Gooi. Op bezoek kwam Focus ’07, een ploeg die later dit seizoen instroomde en waartegen dus nog niet gespeeld was. In de basisopstelling had trainer Umut Kilicarslan weer een plek ingeruimd voor aanvoerder Arjan Roozeboom, die dit keer onder de lat plaatsnam. Ook Thomas Kraan had met zijn sterke invalbeurten van de laatste weken een basisplaats afgedwongen.

Met zijn eiwitshake nog nauwelijks achter de kiezen kreeg diezelfde Kraan al na een minuut een grote kans op de openingstreffer, maar zijn schot werd ternauwernood over getikt en ook even later wist hij oog in oog met de keeper niet de score te openen. ’t Gooi zat er bovenop en zette onder aanvoering van Menno Saalbrink op het middenveld vroeg druk. Focus had daar geen antwoord op en mocht van geluk spreken dat het na een half uur nog 0-0 stond. Aimane Bazzahi maakte daar vlak hierna een einde aan, door bekeken in de korte hoek raak te schieten: 1-0. Ook Omar Bounegab bekroonde een sterke eerste helft, door vlak voor rust geklungel in de verdediging van Focus af te straffen: 2-0.

Een ongekende luxe dus voor ’t Gooi 3, dat dit seizoen nog maar één keer wist te winnen. Niks wees erop dat er geen tweede overwinning zou komen, gezien de kansen die ook in de tweede helft gecreëerd werden. Onder meer de ingevallen Jordi Vonk en Yeardley Ong Afat (schot van afstand) wisten hun kansen niet te benutten. Uit een van de spaarzame tegenaanvallen was het vervolgens wel raak. ’t Gooi was iets te optimistisch op zoek naar de derde goal en bevond zich na een matig genomen corner met teveel mensen voor de bal. Uit de counter speelde Focus de man-meersituatie beheerst uit: 2-1. De angst sloop er vervolgens in bij de thuisploeg, dat er voorin maar niet in slaagde de verlossende derde goal te maken. Dat werd ’t Gooi uiteindelijk fataal. Een blinde trap naar voren lanceerde de spits van Focus en dat gat kon zelfs met de ongekende snelheid van ondergetekende niet dichtgelopen worden. Omdat ook gelegenheidskeeper Roozeboom geen voet achter de inzet kon krijgen, kwamen de bezoekers dus op gelijke hoogte: 2-2. Tot veel meer kansen kwamen beide teams niet in de resterende minuten, waardoor vooral Focus zich gezien het spelbeeld gelukkig mocht prijzen met het gevonden punt.

Ondanks dat de winst voor ’t Gooi 3 voor het grijpen lag, was de sfeer na afloop toch ook opgelaten. Het was namelijk pas de vierde keer in achttien wedstrijden dat er níet verloren werd. Met het punt verkleint ’t Gooi, met nog vier wedstrijden te gaan, het gat met nummer een-na-laatst SEC in ieder geval tot twee punten.