Sponsors

Help onze vrijwilligers, .... word vrijwilliger!!! (update)

29 september 2021 13:45

Humphrey Saalberg

De nood bij sportclubs in het algemeen en bij SC 't Gooi in het bijzonder, is hoog. Het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden, die op bepaalde tijden de kantine willen bemensen. Naast de kantine kunnen we op meerdere plekken vrijwilligers gebruiken. De website kan hulp gebruiken, de toernooicommissie, op zaterdag de commissiekamer versterken én we hebben een chronisch te kort aan scheidsrechters. De vrijwilligers die we hebben, werken zich het snot achter de oren en het kan veel gemakkelijker; vele handen maken licht werk!

Naast de kantine kunnen we ook op meerdere plekken wat vrijwilligers gebruiken. De website kan hulp gebruiken, .... de toernooicommissie. Op zaterdag, vrijwilligers die de commissiekamer willen bemensen maar we hebben ook een serieus te kort aan scheidsrechters.

Als je op zaterdag het voetbalveld betreedt, dan zie je dat de hoekvlaggen al staan, de netten hangen in het doel en de lijnen zijn getrokken. Kom je in de kleedkamer dan zijn ze schoon. Als je in de commissiekamer komt, dan is het een komen en gaan van leiders omdat die graag willen weten op welk veld ze moeten spelen en de scheidrechters melden zich omdat je nu eenmaal zonder scheidsrechter niet kunt voetballen. Je voetbalt met een opgepompte bal! Ga je naar de kantine, dan zie je onze vaste vrijwilligers broodjes klaarmaken én je krijgt wat je vraagt omdat er achter de bar vrijwilligers staan die je helpen aan een drankje en versnaperingen. De mensen die daar allemaal voor zorgdragen zijn onze vrijwilligers. Zo hebben we vrijwiligers die al jaren zijn 'vastgeroest' aan SC 't Gooi en we hebben vrijwilligers die verbonden zijn aan een bepaald team en aan de beurt zijn om de club even te helpen. Ook in de commissiekamer worden de vaste vrijwilligers geassisteerd door o.a. ouders van jeugdspelers.

SC 't Gooi is een behoorlijk grote club met meer dan 700 leden. Om de club draaiende te houden hebben we aardig wat vrijwilligers nodig. Een vrijwilliger hoeft niet persé lid te zijn van de club. Als jij iemand kent die betrokken wil zijn bij SC 't Gooi en vrijwilligerswerk leuk vindt, dan kan hij of zij wat ons betreft zo aan de gang. SC 't Gooi heeft namelijk echt heel veel vrijwilligers nodig.
Om even wat te noemen; Op dit moment zijn er een paar vrijwilligers actief met de website. Denk daarbij aan het bijhouden van de teampagina's of het aanleveren van nieuws, ontdek wat de site allemaal kan ..... erg leuk werk!!!
We hebben ook SC 't GOOI TV en we hebben een YouTube kanaal dat regelmatig bijgehouden moet worden. We filmen wedstrijden en we interviewen trainers. Erg leuk allemaal! Wil je ondersteuning bieden, meld je dan aan!

De kantine, ........ daar draait de club op! Het is een paar uurtjes op een avond of een paar uurtjes op de zaterdag. Als je zoon of dochter toch traint, help dan een handje in de kantine, bijvoorbeeld op vaste avonden. Een kopje koffie of thee is zo gemaakt en de bestelling doorgeven aan de keuken wordt door ons kassasysteem gedaan. In de kantine kunnen we niet genoeg vrijwilligers gebruiken. 

Tja en dan de scheidsrechters, daar hebben we er veel te weinig van. Heel irritant  als teams geen scheidsrechter hebben en een vader uit nood de fluit moet blazen. Het ontbreekt ons helemaal aan vrouwelijke scheidrechters. Wat zou het nou leuk zijn als er een aantal vrouwen of meiden zich daarvoor zouden aanmelden.  
Maar ook de jonge scheidsrechter is welkom.  
Wil je het eens proberen? We begeleiden je en zorgen ervoor dat je een puike wedstrijd gaat fluiten.

Help SC 't Gooi en zorg ervoor dat we optimaal kunnen blijven draaien. Er is niets erger dan achter de bar niemand te hebben, of een wedstrijd te moeten spelen zonder scheidsrechter! Vele handen maken licht werk!!
Dat hoeven we verder niet uit te leggen toch?

HELP SC 't Gooi en meld je aan als vrijwilliger.
accommodatie@sc-tgooi.nl

webredactie@sc-tgooi.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!