Sponsors

Ouder of rijouder?

18 november 2021 10:15

Humphrey Saalberg

Zaterdag 20 november is de eerste wedstrijddag dat de nieuwe coronaregels ingaan. Voor degene die nog niet weet wat de nieuwe coronaregels voor buitensport inhoudt; 'Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand. De personen die functioneel noodzakelijk zijn voor deze wedstrijden, zoals scheidsrechters, vrijwilligers, begeleiders en rijouders, houden toegang tot de accommodatie'. bron: KNVB

Zoals dat met alle regels zo is, roept het hier ook vragen op. Wellicht dat het volgende het een en ander verduidelijkt. Personen die functioneel noodzakelijk zijn, is denk ik wel duidelijk. Echter vrijwilligers is wel iets wat we nader moeten omschrijven. Hiermee wordt bedoeld vrijwilligers die op de desbetreffende dag functioneel noodzakelijk zijn. Denk daarbij aan de vrijwilliger die verantwoordelijk is voor alle materialen, of de vrijwilligers wedstrijdzaken, maar ook de vrijwilligers die de kantine bemensen en de vrijwilligers die met een geel hesje op het complex rondlopen en aanwijzigen geven, maar ook bestuursleden. Alle andere vrijwilligers die niet functioneel noodzakelijk zijn op de wedstrijddag, zijn dan gewoon publiek en moet dan de toegang worden geweigerd. Of dat in de praktijk ook zo zal worden toegepast? ....... geen idee. Maar dan weet je hoe de hazen zo'n beetje lopen. Op ons complex houd je 1,5 meter afstand tot elkaar!

Ben je ouder of ben je rijouder?
 • In z’n algemeenheid roepen wij op om het aantal rijouders tot een minimum te beperken. Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team of omdat de betrokken sportaccommodatie ver weg is gelegen van hun woonplaats, zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB (CoronaToegangsBewijs) te tonen en mogen langs de lijn of op de tribune plaatsnemen en/of (na vertoon van het CTB) ook in onze kantine. Gebruik het gezonde verstand en ga, als een team uit 16 spelers bestaat,  niet naar de uitclub met 16 rijouders of kom niet met 16 rijouders naar SC 't Gooi toe!! (bron: KNVB)

  Ben je geen rijouder maar gewoon ouder, dan mag je niet het complex op. 
  Bij SC 't Gooi staan we aan de ingang van ons complex om binnenkomende spelers en begeleiders (kader en rijouders) te controleren. Volg eventuele instructies van onze vrijwilligers op. Onze vrijwilligers die bij de ingang staan of op het complex lopen, hebben allemaal een geel hesje aan.

  Afhankelijk van de drukte op ons complex zullen wij passende maatregelen treffen om de drukte te temperen. Dat zou kunnen betekenen dat ook aan rijouders de toegang kan worden ontzegd. 

  Tot slot!
  NIET roken op ons complex en NIET de parkeerplaats!
  Ons complex én onze parkeerplaats P2 is rookvrij.
  Door een rookvrij sportterrein:
  • geven we kinderen het goede voorbeeld
  • maken we roken minder normaal en aantrekkelijk voor kinderen
  • wordt het schadelijke meeroken voorkomen
  • zetten we onze vereniging positief op de kaart
  • hebben we minder last van afval door sigarettenpeuken en –pakjes op het terrein
  • dragen we bij aan het realiseren van een RookvrijeGeneratie, een generatie
     kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien

  Wij verwijzen je graag naar de volledige tekst op onze site. Die wordt ook gecommuniccerd in de voetbal app zodat bezoekende clubs hiervan kennis kunnen nemen.
  Corona maatregelen bij SC 't Gooi

Bron: NOC/NSF | KNVB
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!