Sponsors

Trainingen gestaakt!

28 november 2021 22:00

Humphrey Saalberg

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen, waarbij na 17 uur 's middags het hele publieke leven nagenoeg stil ligt, zal er ook na 17 uur niet getraind mogen worden, althans niet in teamverband. Volgens de 'Rijksoverheid' is georganiseerd buitensporten wel toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) én op 1,5 meter afstand. Hoe dat in de praktijk gaat als je met een heel team wil trainen, ... geen idee. Maar als je heel creatief bent zie ik nog wel kansen. Het wordt weer een hele saaie decembermaand. Geen kerstdiners, geen kerstborrels en als die er zijn, om 5 uur de tent uit en als je heel vroeg piekt, kan het nog net lallend! In het kader van niet meer dan 4 personen op bezoek, moet de Sint helaas alleen komen en als ie met zijn paard is, na vijven loopes want paardrijden is ook een sport. Tja het moet niet gekker worden, want dat is het al.

Dat sporten als 'niet-essentieel' wordt betiteld is toch wel heel vreemd. Sporten is gezond voor lijf en leden. Goed voor hart en bloedvaten. Je bouwt weerstand op én het voorkomt overgewicht of het helpt overgewicht en obesitas tegen te gaan. Als dit niet essentieel is, dan weet ik het niet meer. Wist je dat los van de mensen met onderliggende aandoeningen, veel mensen met zwaar overgewicht op de IC liggen. 

De KNVB zit met een behoorlijk dilemma. Niet kunnen trainen houdt direct in, niet kunnen voetballen. Maar wedstrijden spelen, zonder getraind te hebben, geeft dat geen druk op de zorg? ... met al die blessures die gegarandeerd worden opgelopen en in het ZH moeten worden behandeld. Een beetje vergelijkbaar met het wel mogen afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Doen ze ook niet, om de zorg te ontlasten. 

Er is een lichtpunt voor onze tak van sport, die gaat hopelijk dinsdag/woensdag branden als de Tweede kamer de maatregel  behandelt en misschien haar veto uitspreekt. Onder het motto 'Geef ons de mogelijkheid om fysiek en mentaal fit te blijven' doet de KNVB een dringend beroep op de Tweede kamer om het in ieder geval te bespreken.

Gegeven de situatie nu, ..... geen trainingen in teamverband. Het complex vanaf 17 uur potdicht. Mocht de maatregel gestand blijven en geen wedstijden worden gespeeld, dan zullen we vermoedelijk de zaterdagen en misschien ook de zondagen aanwenden om te trainen, ...voor wie wil! Houd de site, de trainers app of de mededelingen app in de gaten.

Als de kantine geopend is (tot 5 uur) dan gelden de bestaande regels.:
- Geen publiek op het complex
- Alleen toegankelijk voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (zowel betaald
  als vrijwillig) geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen als ze voor het
  uitoefenen van hun functie aanwezig moeten zijn. Denk hierbij aan trainers, coaches,
  leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.
- Zowel in de kantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste
  zitplaats (placering) en een mondkapje is verplicht bij een verplaatsing. Het aantal
  toegestane zitplaatsen is gelimiteerd op 5 m2 per persoon = 20 personen op 100 m2.
  CoronaToegangsBewijs is in de kantine verplicht. Ook als men gebruik wil maken van
  de toiletten. Ga je lopen dan moet het mondkappie op.
  Afhalen aan de bar kan, ...maar wel met een mondkappie op!

Tijdens het Tweede kamer debat, duimen draaien en kaarsjes aansteken.

Bron: Rijksoverheid, NOC/NSF, KNVB
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!