Datum

26 september 2020 12:30

Accommodatie

Onbekend

MO17-1 heeft vandaag laten zien dat ze een serieuze rol gaan spelen dit seizoen. Nadat vorige week Hertha in Vinkeveen nipt met 2-3 werd verslagen moest er nu aangetreden worden tegen het Amsterdamse GeuzenMiddenmeer MO17-1.

Amsterdamse ploegen: meestal garant voor verbaal spektakel en de nodige branie, maar niet vandaag.

Onder toeziend oog van scheidsrechter Tim Hoogendoorn hadden de Amsterdammers vanaf minuut 1 niets in te brengen tegen het Gooise geweld.

Na anderhalve minuut ging invaller Charley Gallas er vandoor en plaatste de bal doeltreffend in de verre hoek: 1-0. De snelste goal van dit seizoen.

Aan de andere kant had keepster Anne van den Beitel alle tijd om haar lunch te nuttigen of de versgekalkte lijnen te bestuderen want aan aanvallen kwam GeuzenMiddenmeer niet toe. 't Gooi kreeg kans op kans maar het duurde tot de 17e minuut voordat Charley opnieuw doel trof: 2-0.

Verdedigend stond het prima, ondanks dat de helft van de achterste linies ontbrak door blessures en ziekte. Gelukkig was Inez Schuurman niet te beroerd om in de defensie plaats te nemen en dat deed ze uitstekend. De uitblinkende Caitlin van Selm hield het slot op de deur en ook Yuval Peled was weer ouderwets op dreef. Noa de Bode gaf haar tegenstander geen millimeter ruimte zodat de bal nauwelijks in het eigen strafschopgebied terecht kwam.

Om er een hattrick van te maken passeerde Charley voor de verandering maar weer eens wat tegenstanders en rondde zij doeltreffend af: 3-0.

Op het middenveld kroop Elisa Harris constant voor haar tegenstander en wist ze vaak de spitsen Miko Dokter en Fleur Brands te bereiken. Het was even schrikken toen aanvoerder Hannah van den Bosch zich op de achterlijn van de tegenstander blesseerde maar gelukkig kon zij later de wedstrijd vervolgen. Sinem Peker verving haar voorlopig en deed dat met de nodige overtuiging. Toen op het middenveld meer ruimte ontstond kon Sinem daar handig gebruik van maken en liet zij haar skills zien, wat tot mogelijkheden leidde, helaas nog niet tot een doelpunt. Fleur Brands miste nog een hele goede kans op 4-0 maar schoot net rechts naast.

Aan de andere kant werd er verdedigend nog wat kunst en vliegwerk verricht en haalde Noa de bal nog net van de lijn weg na wat paniek in de verdediging.

Toen de uitstekend spelende Fleur Kaarsgaren in de rust achterbleef met een verrekte nekspier was het voor coach Sean Harris puzzelen geblazen. Zoveel had hij namelijk niet meer op de bank zitten.

Na de rust werd het probleem snel opgelost door de vierde treffer, na een schot van Sinem. De tegenstander wilde de bal wegwerken maar deed dat in eigen doel: 0-4.

Maar Sinem was nog niet tevreden en ging steeds vaker op avontuur, wat resulteerde in een vijfde treffer voor MO17-1. Na een corner en wat verdedigend gerommel kwam de bal voor haar voeten en twijfelde ze geen moment: 5-0.

De hardwerkende Anna Vos wist niet te scoren maar kon het haar tegenstanders wel erg moeilijk maken en aan opbouwen kwam GeuzenMiddenmeer nauwelijks toe. Miko Dokter kwam er op snelheid vaak doorheen aan de rechterkant om vervolgens een goede pass af te leveren, helaas niet afgemaakt ter plekke.

Aan het eind van de tweede helft verloor ’t Gooi de concentratie enigszins en kwam GeuzenMiddenmeer MO17-1 een paar keer gevaarlijk in de buurt van keepster Anne. Na een corner werd er dan toch een tegentreffer geregistreerd doordat de bal op een vreemde manier werd weggewerkt en achter de lijn belandde: 1-5.

Winnares van de @Mascottetruus Award was de sterk spelende Elisa Harris en Woman of The Match vandaag was Caitlin van Selm, die alle rust bewaarde en tegelijk ook nog eens een tikje uitdeelde…

Met 6 punten uit 2 wedstrijden mag SC ’t Gooi MO17-1 heel tevreden zijn. Zij draaien voorlopig bovenin mee.

We bedanken de tegenstander voor hun sportiviteit, scheidsrechter Tim Hoogendoorn voor zijn goede leiding en Fleur van Tellingen voor het vlaggen.

Uiteraard heel veel dank aan invalsters Charley, Sinem en Anne! Klasse meiden!

Volgende week staat om 15.00 de uitwedstrijd tegen Abcoude MO17-1 op het programma, de ploeg die vandaag met 0-1 won van TOS -Actief MO17-2.