JO10-1G geeft visitekaartje af in eerste competitiewedstrijd

Datum

5 september 2020 9:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag was het eindelijk zover, de eerste officiële wedstrijd sinds het stilleggen van de competitie door COVID-19. Het was ook nog eens de eerste officiële wedstrijd in de nieuwe samenstelling van het team.

Na een paar intensieve trainingsweken en één oefenwedstrijd, moest het vandaag gaan gebeuren. De tegenstander van vandaag,  Zuidvogels JO10-1.

Om eerlijk te zijn, keek ik de hele week al uit naar deze wedstrijd en aan de koppies van de boys en girl te zien, verheugden zij zich ook op de wedstrijd.

We verzamelen lekker vroeg in de kleedkamer, zodat we nog even de puntjes op de i kunnen zetten tijdens de wedstrijdbespreking. Afspraken over druk zetten, verdedigende en aanvallende taken worden nog één keer doorgenomen.

Dan is het tijd om het veld op te gaan.

Het is een prima voetbalweertje vandaag, maar door de regen is het veld nog wel een beetje glad. Dat was duidelijk te merken in de eerste fase van de wedstrijd. Aannames zijn nog een beetje onwennig en af en toe hebben we ruzie met de bal. Maar we laten ons hier niet door van de wijs brengen. Zuidvogels heeft duidelijk moeite met ons druk zetten, ondanks dat zij vechten voor wat ze waard zijn, weet Sami al vroeg in de wedstrijd het doel te vinden.

En dit is het begin van een wervelende show van onze kant. Er wordt lustig op los gecombineerd. En de ene aanval is nog mooier dan de andere. Na het eerste kwart staat het 4-0 voor ‘t Gooi door doelpunten van Sami, Tom (2x) en Sam.

Het 2e kwart verloopt eigenlijk net zoals het eerste. Snel druk zetten, van achteruit opbouwen en mooie combinaties. Af en toe is zelfs het bekende tiki-taka voetbal te bespeuren. Achter mij zijn dan ook duidelijk de oh’s en ah’s te horen van onze supporters.

We gaan met een 7-0 voorsprong de rust in. Doelpunten: Rylee (2x) en wederom Sam (aka Samba-Sam).

Tijdens de rust belooft Remi de spelers een zakje snoep wanneer het lukt om een mooi teamdoelpunt te scoren.

En dat was aanleiding voor ons om er nog een schepje bovenop te doen. Hoewel Zuidvogels het bleef proberen en echt wel een leuke ploeg heeft, waren ze niet opgewassen tegen onze aanvalsdrift. Roxy was als een paar keer heel dicht bij een doelpunt, maar steeds weer had ze net pech. Maar deze keer gelukkig niet, ze veroverde op eigen helft de bal, ging op avontuur en met een droge knal had ze dan eindelijk haar beloning (voor een ijzersterke wedstrijd). Daarna kwam het huzarenstukje van de wedstrijd. De opbouw begon bij Fedde, die speelde de bal in bij Milan, Milan dribbelt naar voren en speelt Tom in. Tom gaat op avontuur met de bal aan zijn voet (zoals Messi in zijn beste dagen), hij omspeelt een paar spelers en weet Roxy op rechts te vinden. Roxy passeert haar mannetje alsof hij er niet staat en behoudt keurig het overzicht. Met een bekeken voorzet bereikt ze Sam, die uiteraard op de goede positie stond, en de bal alleen nog maar hoefde binnen te tikken. Het zakje snoep was binnen, maar de honger was nog niet gestild.

Hoewel de concentratie even wegviel, waardoor Fedde in een 1 op 1 werd geklopt door de spits van Zuidvogels, gingen wij door met waar we mee bezig waren, scoren! Na het 3e kwart staat er 12-1 op het scorebord. Doelpunten: Rylee(2), Sam(2) en Roxy.

In het laatste gedeelte van de wedstrijd kon je duidelijk merken dat de vermoeidheid erin sloop. Dat is ook niet zo gek als je ziet met wat voor energie we gespeeld hebben.

Combinaties liepen niet helemaal lekker meer en verdedigend lieten we af en toe wat steekjes vallen. Zuidvogels gaf niet op en bleef aandringen.

Gelukkig was Fedde nog scherp en wist Zuidvogels van het scoren te houden met een paar mooie reddingen.

Zelf wisten wij nog wel 2x te scoren, door doelpunten van Sam en Roxy. En daarmee bepaalden zij de eindstand op 14-1!!

Deze coach is trots op jullie. Wat hebben jullie een goede en leuke wedstrijd gespeeld met zijn allen. En wat is het leuk om te zien dat jullie zoveel plezier met elkaar hebben.

Ik weet zeker dat het een mooi en leuk seizoen gaat worden, op naar volgende week.