Kansen missend JO10-1 ten onder in Soest

Datum

19 juni 2021 9:45

Accommodatie

Onbekend

Wedstrijd nummer 2 voor de Regiocup is een uitwedstrijd bij SO Soest. Al vroeg verzamelen we bij de tegenstander, maar van vermoeidheid lijkt geen sprake. Als we moeten wachten om het veld op te kunnen, vliegen de boys en girl een klein veldje op om een balletje te trappen. Nemen ze deze energie straks ook mee het veld op?

Eerst nog even echt warmlopen en het balletje rond laten gaan, dan is het tijd voor de wedstrijdbespreking. Zoals altijd hameren de leiders erop dat scherpte vereist is en dat de taken goed uitgevoerd moeten worden. Gelukkig is Sam er vandaag ook weer bij.

De aftrap. Het lijkt erop dat de boodschap is overgekomen, want ze vliegen uit de startblokken. Soest wordt snel vast gezet en kansen volgen. Al snel is het Tom die het net weet te vinden na een mooie individuele actie, (0-1 voor 't Gooi). Gelijk vanaf de aftrap vliegen we er weer op en dat resulteert in een grote kans voor Sami, die helaas net naast schiet. Soest gooit er een schepje bovenop en zowel voetballend als fysiek en daar hebben wij duidelijk moeten mee. Een paar keer komen ze nu door onze verdediging en wij moeten alle zeilen bijzetten. Als de spits van Soest doorbreekt gaan Rylee en Fedde vol overgave voor de bal en kleunen er hard in. Gevolg, drie geblesseerde spelers op het veld. Rylee lijkt er het meest last van te hebben en wordt dan ook even gewisseld. Uiteindelijk is het toch Soest die net voor het einde van het eerste kwart de gelijkmaker weet te scoren, (1-1).

Tijd om weer even de schepte te eisen. Het gaat helemaal niet slecht, maar sommige momenten van concentratieverlies moeten eruit. Helaas lukt dat nog niet bij de start van het tweede kwart, want na 2 minuten ligt de bal achter Fedde, (2-1 Soest). Hoewel het slordige er nog wel in zit, is het SC 't Gooi dat van zich laat horen. We stapelen kans op kans. Milan mist net uit een goed genomen corner. Daarna is het wederom Milan die de keeper van Soest op zijn weg vindt. Vervolgens is het Rylee die goed over de linkerkant opstoomt en schiet, zijn bal zwaait af maar komt voor de voeten van Roxy die op haar beurt de bal net over schiet. Wat een pech. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt Milan in de laatste minuut ook nog een grote kans. (Rust 2-1 SO Soest).

Kunnen we de kansen dan wel verzilveren in het derde kwart? Nou nog niet helemaal, want net als in het tweede kwart ligt de bal al snel in ons net (3-1 Soest). Kom op team, we kunnen beter! We blijven het proberen en de kansen blijven komen. Nu is het Tom die het veld oversteekt en van afstand op het doel ramt. Zijn schot gaat helaas net over. De volgende aanval is het weer Tom die zichzelf vrij speelt en oog heeft voor de goed vrijstaande Dirk. Dirk zet zichzelf in een goede positie, gaat ie er dan nu wel in? Nee, weer niet, weer net naast. Het zit ook echt niet niet mee. Het slotakkoord van het derde kwart is toch weer voor Soest. Waar wij de kansen missen, hebben zij geluk en scoren wel. Een dwarrelbal gaat ongelukkig door de benen van Fedde (4-1 Soest).

Dan moeten we het maar in het vierde en laatste kwart doen. We beginnen weer en gelijk is daar een kans voor Tom...ja? ja? ja? NEE, weer niet... Het kan toch niet lang duren voor we wel eindelijk scoren? Nee, dat klopt! Het is Milan, die een zeer sterke wedstrijd speelt. Hij verovert de bal en stoomt op naar het doel van Soest. Met een verwoestende uithaal legt hij de bal eindelijk achter de keeper van Soest (4-2). Come on!! Soest bijt toch weer snel van zich af. Na onoplettendheid in de verdediging weet Soest de bal in het doel te werken, (5-2). Dan zijn wij weer aan de beurt. Na een schitterende combinatie tussen Sam en Dirk, is het de laatst genoemde die de frustratie van zich af schiet, (5-3). Het kan nog! Achtereenvolgens zijn het Rylee en Tom die nog in kansrijke positie komen, maar zoals de hele wedstrijd, ontbreekt ook hier het stukje geluk.

De penalty's worden wel in ons voordeel beslist!

Man van de wedstrijd: Milan

Het zat niet mee vandaag, daarnaast ook wel weer een paar leermomenten die we mee moeten nemen naar de wedstrijd van volgende week. Dan spelen we thuis tegen 's-Graveland. Laten we zorgen dat we dan de hele wedstrijd volle bak geven en de 3 punten halen. Extra stimulans voor die wedstrijd is dat er eindelijk weer publiek is toegestaan!!