Kininelaantje 9
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

Na twee mooie wedstrijden, 13-3 winst en 7-5 verlies, stond vandaag de derde wedstrijd op het programma, een thuiswedstrijd tegen SDO.  Kunnen we het goede spel van de laatste twee weken vastouden en weten we dat om te zetten in winst?

De tacktische bespreking en de opstelling worden doorgenomen in de kleedkamer. Op het een coachbord legt Laurens uit wat de bedoeling is bij balbezit en bij balverlies. Dan de opstelling. Helaas moeten we Milan missen vandaag, zijn plaats in het hart van de verdediging wordt ingenomen door Eline. De rest van het team dat aan de aftrap staat wordt gevormd door; Fedde, Rylee, Roxy, Tom, Benthe, Dirk en Sam.

Tijd om te beginnen. Het zonnetje schijnt en het (echte) gras is een beetje nat, kortom perfecte omstandigheden voor een lekker potje!
SDO mag aftrappen en gelijk vliegen wij er boven op. De tegenstander wordt opgejaagd en vastgezet, wij willen zo snel mogelijk de bal. Dat is een lekker begin. Uit een aantal mooie aanvallen, met lekker combinatievoetbal, worden een aantal grote kansen gecreerd. Sam, Dirk en Sam weten helaas het net niet te vinden. Net als vorige week ontbreekt het aan geluk in de afronding.
En als je zelf de kansen niet maakt.... dan scoort SDO de 0-1. Fedde verslikt zich in een terugspeelbal, waardoor het voor SDO een koud kunstje is om te scoren.
Oke, kop op en doorgaan. We zijn hartstikke lekker bezig en onze doelpunten komen echt wel. Waar wij proberen te combineren, speelt SDO met een slot op de deur achterin en hanteren de lange bal naar de spitsen. Wij blijven drukken en kansen creeren, maar steeds is het de keeper of één van de verdedigers van SDO die een doelpunt van ons in de weg staan. Maar dan komt Dirk aan de bal, hij legt hem lekker klaar voor zijn rechter voet en ramt de bal vervolgens strak in de goal, 1-1.
Dan volgt er een fase dat het spel wat op en neer golft, wij via de combinatie en SDO via de lange bal. Helaas glipt één zo'n lange bal door onze verdediging en bereikt de spits van SDO. Die schiet de bal vervolgens op de lat, maar weet in de rebound alsnog het net te vinden, 1-2.
Voor ons is het weer een dag met veel pech in de afronding, net als vorige week creeren we een hoop kansen, maar weten we ze niet te benutten. Terwijl we echt heel lekker staan te ballen. Rox en Eline als slot op de deur, Rylee met vrijheid aan de linker kant, Tom die de ballen opeist en het spel verdeeld en de aanvallers Sam, Dirk, Benthe en Sami die steeds goed de ruimte opzoeken.
En net als een aanval van ons wordt afgeslagen, is het SDO dat weer toeslaat. Door een mooi afstandschot komen zij op 1-3.
-
Tijd voor rust. Tijd om even iedereen weer op scherp te zetten en in te laten zien dat het absoluut niet nodig is om deze wedstrijd te verliezen. Wij zijn echt de bovenliggende partij.
-
De tweede helft is een paar minuten onderweg als Roxy de bal op haar pantoffel neemt en ondhoudbaar de bal in het doel poeiert, 2-3. Wij gaan gewoon lekker door met ons spelletje. We beginnen elkaar steeds beter te vinden en dat is mooi om te zien.
Ook nu zit het niet mee, balletjes net te kort, een voetje van de tegenstander, de keeper van SDO of vizier niet helemaal op scherp. Het resulteerd nog niet in doelpunten, maar dat komt echt wel.
Het laatste kwart breekt aan. We moeten nog één doelpunt maken voor een gelijkspel en nog twee voor de winst. Dan toevert Laurens een konijn uit de hoge hoed. We gaan met twee verdedigers, één middenvelder en vier aanvallers speler, alles voor de winst dus. We vliegen er weer vol op en creeren wederom een hand vol kansen. Ook SDO komt er een paar keer zeer dreigend door. Een balletje op de lat en een redding van Fedde zorgen dat de stand nog steeds 2-3 blijft. Wat een spanning!
Dan gaat de bal weer naar de andere kant. Het is Sami die goed doorzet en goed jaagt waardoor de bal Sam bereikt die op zijn beurt de bal beheerst achter de keeper legt, YES 3-3!! Nog een paar minuten te gaan.
Na de 3-3 blijft het ongemeen spannend, SDO bijt een aantal keer gevaarlijk van zich af en wij komen regelmatig voor de goal van SDO. Nog twee minuten te gaan... De bal komt van achteruit bij Tom, Tom ziet Dirk staan en speelt hem in. Dirk draait en schiet gelijk op de goal, de verdediger van SDO zit er nog met een teentje aan, waardoor de bal een iets andere richting krijgt..... het lijkt wel of het nu in slowmotion gaat...de bal richting het doel, ja? ja? ja? JAAAAAAA!! hij zit erin. Wat een blijdschap!!
Nog 1,30 minuten te gaan. Kom op focus, koppie erbij!! Voor Laurens het sein om om de opstelling weer terug te zetten naar de beginformatie.
SDO zet nog één keer vol aan, op zoek naar de gelijkmaker. Gelukkig is het Fedde die twee keer de bal goed uit zijn doel weet te houden.
Dan is het tijd. Einde wedstrijd! De drie punten zijn uit het vuur gesleept.
Wat een ontlading bij de boys en girls en wat verdienen jullie dit.
Ik denk dat het publiek, net als vorige week, heeft genoten. Laurens en ik wel in ieder geval!