De jonkies: Jill Berends - SC 't Gooi

De jonkies: Jill Berends

De jonkies: Jill Berends

2 mei 2017 18:15


Na jonkie Kimo van Bergen, stellen we het volgende jonkie voor: de 14-jarige Jill Berends. Ze kan niet alleen erg goed voetballen (in onze JO14-1M, uitkomend in de jongenscompetitie), maar ze is ook een talentvolle trainster van onze JO11-5M. En helpt graag bij de activiteiten en toernooien van onze club.

Niet alleen Jill is zeer actief. Ook haar haar moeder Riet voetbalt bij 't Gooi bij de Voetbalmoeders en draait regelmatig een kantinedienst. Haar vader John zit in de  Voetbalcommissie, meisjes / vrouwen, als coördinator pupillen en zorgt voor het reilen en zeilen van de vrijwilligersdiensten en de schoolvoetbaltrainingen.

Jill stelt zich voor:

Hoi ik ben Jill Berends en ik ben 14 jaar (bijna 15) Ik begon met voetbal toen ik 7 jaar was omdat ik het na het schoolvoetbal toernooi superleuk vond. Dus had ik bij ‘t Gooi een proefles die onder andere werd gegeven door Dirk Veldhuizen en Erwin Arp. En sinds dat moment vond ik het superleuk en kwam ik in de MF1 terecht. Inmiddels speel ik nu voor mijn 8ste jaar bij SC t Gooi en ben ik nu voor het tweede jaar trainster.

Vorig jaar trainde ik de jongens E2 samen met Amber Hildebrand, en dit jaar train en coach ik de meisjes JO11-5M. Casper de Hoogh, een vader van de meiden helpt me waar nodig. Ik vind dit erg leuk omdat ik zelf natuurlijk ook als E-tje heb gevoetbald en ik de meiden en jongens veel kan leren. Ik vind dat het trainen erg goed gaat ik zie veel potentie bij de meiden. We spelen nu inmiddels in de 6de klasse jongens. Zelf zit ik in de JO14-1M als voorstopper dit vind ik een superleuke positie, ook al zijn de jongens waar je tegen speelt soms veel groter want ik ben zelf niet zo heel groot. Bij de meiden O11 zie je deze lengteverschillen natuurlijk niet. Maar ik vind het wel superleuk om te zien dat ze ook tegen de jongens spelen. Zelf ben ik als Fje ook in een meisjesteam tegen de jongens begonnen.

Het verschil tussen de meiden en mij is maar 3 à 4 jaar maar samen met Casper gaat dit erg goed. Ik heb een broer maar die voetbalt niet wel heb ik een vader die erg betrokken is bij de club en een moeder die speelt bij de voetbalmoeders. Naast voetbal zit ik in 3 havo op het Roland Holst College soms is voetbal dan teveel maar meestal gaat dit goed samen.

Dank voor je mooie woorden Jill! Geweldig hoe jij je met zoveel passie en liefde je inzet als voetbalster en trainster. Veel succes met je carriere als speelsters en trainster!

Eerder verschenen:
De jonkies:  Kimo van Bergen


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!